Bemutatkozunk Iskolatörténet Eredményeink Dokumentumok Kapcsolat

Hírek, újdonságok
Erasmus +

2017.07.12.

Iskolánk részt vesz a Stratégiai partnerségek - Környezeti nevelési projektben.

A projekt célja egy hatékony, köznevelési intézmények és más szektorok közötti együttműködés kialakítása. A 24 hónapos projekt eredményeként egy rugalmas és könnyen adaptálható és bárki számára hozzáférhető módszertan fog elkészülni, melynek célja a 9 és 11 év közötti általános iskolás diákok kulcskompetenciáinak javítása. Az innovatív pedagógia ötvözi a környezeti nevelés elveit a természet-közeli élménypedagógiával.

 

A székhelyintézményben még 2016. december 5-én került sor a Back to Nature c. projekt nyitó megbeszélésére, ahol a partner szervezetek megbeszélték a kétéves projekt kapcsán felmerült lényeges kérdéseket.

 

A decemberi találkozó óta 5 újabb projekt-találkozón vettek részt a partnerországok képviselői, melyek során megbeszélték az általuk megírt feltáró elemzés során szerzett tapasztalatokat.

 

A legfontosabb szempontok természetesen azok, hogy milyen konkrét módszerekkel lehet a pedagógusok és a gyerekek számára is elérhetővé tenni a legfontosabb környezetvédelmi fogalmakat és kérdéseket (pl. fenntartható fejlődés) és hogyan válhatnak ezek a nézőpontok a mindennapi élet részévé.

 

A tanulási folyamatot segítő anyagok és eszközök a Back to Nature weboldalán is elérhetők lesznek majd.

 

A projekt partnerszervezetei:

 

nagykanizsai Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola

IMRO-DDKK Nonprofit Kft

Maribori Egyetem

Lendvai Kéttannyelvű Általános Iskola

Focus Euro Center

Nyárádfalvi Általános Iskola

 

© 2015 Minden jog fenntartva! Bolyai János Általános Iskola, Nagykanizsa