Bemutatkozunk Iskolatörténet Eredményeink Dokumentumok Kapcsolat

Hírek, újdonságok
Pénz7 programsorozat

2018.03.10.

Iskolánk idén 3. alkalommal vett részt a Pénz7 programban.

A pénzügyi ismeretek fejlesztésére az Európai Bankföderáció (EBF) kezdeményezésére átfogó páneurópai program szervezése zajlott European Money Week néven. A program a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi alapismeretek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Elődleges cél a mozgósítás és az érdeklődés felkeltése a pénzügyi kérdések iránt.

 

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez, amelyet 2015 és 2016 között a Magyar Bankszövetség a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben koordinált, mint főszervező, majd 2017-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint projektgazda, a tananyagot a tanév hivatalos rendjébe is beillesztette. A program bővülése köszönhető továbbá a Nemzetgazdasági Minisztériumnak és a Junior Achievement Alapítványnak, mivel a programsorozatban megjelent a pénzügyi tudatosság mellett a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói alapismeretek élményalapú bemutatása is.

 

Az idei témahét új pénzügyi témája a hitel és a hitelfelvétellel kapcsolatos banki tevékenységek – pl. számítások - tisztázása. Ennek keretében olyan alapfogalmakkal, mint pl. futamidő, kamat, törlesztőrészlet, THM stb. ismerkedtek meg 6. évfolyamos tanulóink játékos csoportmunkák keretében. A feladatok konkrét élethelyzeteket modelleztek, ezzel segítve az alapfogalmak elsajátítását. Két vidám hangulatú tanóra során sikerült elérnünk a kitűzött célokat: a programban résztvevő diákjaink pénzügyi alapismeretei gyarapodtak, hitelezéssel kapcsolatos ismereteik jelentősen bővültek.

 

A programról készült fotók a Galériában megtekinthetőek.

 

© 2015 Minden jog fenntartva! Bolyai János Általános Iskola, Nagykanizsa