Bemutatkozunk Iskolatörténet Eredményeink Dokumentumok Kapcsolat

Hírek, újdonságok
Kodály Zoltán Kórusfesztivál

2018.05.02.

Iskolánk is képviseltette magát az eseményen.

Idén 28. alkalommal került sor a városi Kodály Zoltán Kórusfesztiválra, melynek a Medgyaszai Ház adott otthont április 25-én. 8 kórus mutatta be repertoárját, melyben igen színes dalcsokrok csendültek fel.

 

A mi két iskolánk összevont énekkara kimondottan a tavaszra építette fel dalait. Voltak segítőink is: zongorán kísért a Zrínyi Székhelyintézményben tavaly végzett diák, aki immár gimnazista: Tóth Bence; gitáron kísért Krasznai Bertalan Tanárúr, szólót énekelt a Bolyai Tagintézmény 6.b osztályos tanulója, Sándor Cintia Virág.

 

A gyerekek nagy örömmel és sok odaadással készültek, rengeteg pozitív energiát adva a próbákon. A szakmai megbeszélésen rengeteg pozitívumot kaptak, ami a legfontosabb: a zenei kisugárzásuk, a tiszta éneklés, a szép dalcsokor összeállítása és a gyermekmosoly: "öröméneklés"!

 

Mi is kellene több egy karvezető számára! Nagyon büszke vagyok a "kis csapatomra"! A műsor végének megkoronázása az volt, amikor az összes fellépő kórus elénekelte két szólamban a Glória című kánont Tolnainé Demeter Csilla Tanárnő vezényletével!

 

Megihlető pillanatokat éltünk át!

A ZENE MINDENKIÉ!

 

Simonné Kapinya Györgyi

 

© 2015 Minden jog fenntartva! Bolyai János Általános Iskola, Nagykanizsa