Bemutatkozunk Iskolatörténet Eredményeink Dokumentumok Kapcsolat
Iskolai sport
2016-2017. tanév


XXL sportszelet

Bár híradásainkban kevés szó esett az iskolai testnevelés és sport programjainkról, eredményeinkről, a következő sorok és képek hitelesen bizonyítják, hogy nem eseménytelenül teltek a mögöttünk hagyott hónapok e tekintetben sem. A mindennapos testnevelés, a Diákolimpiai versenyek, az egyéb, tanév elején megtervezett sport programjaink szó szerint mozgalmassá tették mindennapjainkat. Tanulóinknak a kötelező órák mellett számos lehetősége volt a mozgás élményében részesülni. De lapozzunk egy kicsit vissza a naptárban!

Most, amikor újra csábítóan süt a Nap, reményeink szerint búcsút inthetünk a hosszú télnek, jó érzéssel elevenítjük fel az előző félév sporteseményeit. Ezzel együtt várjuk az előttünk álló hónapok tornatermi és szabadtéri küzdelmeit, sportélményeit.

A tavaszi esős időjárás miatt elmaradt kerékpártúra helyett ősszel pattanhattunk nyeregbe és győztük le a közel 30 km-es távot. Utunkat több programmal tarkított megálló tette élmény gazdaggá. Az "indián nyárban" a kenutúra is kellemes és egyben izgalmas perceket tartogatott számunkra. A nádas látszólag zárt világa kitárult előttünk, miközben hajóinkat a vízi ösvényeken terelgettük.  Mindenki kellemesen elfáradva, sportteljesítményével elégedetten és a kenyérlángostól jóllakottan ülhetett a haza felé tartó buszra.

A Diákolimpia különböző sportágakban meghirdetett őszi-téli versenyei egymást követték. Az atlétika egyéni és csapat küzdelmei, a mezei futóverseny, a teremlabdarúgás, a sakk és úszó verseny sok lehetőséget biztosított tanulóinknak a megmérettetésre.

A Bolyai hét sem múlt el a sport és egészség témakörét felölelő előadások és mozgásprogramok nélkül. A tájékozódási futás a kevésbé ismert sportágak közé tartozik a gyerekek körében. A tornaterem néhány órára a terem-tájfutás izgalmas versenyhelyszínévé vált, melynek során a résztvevők belekóstolhattak a szabadban és a teremben egyaránt űzhető sportba. A nap folyamán meghívott olimpikonok meséltek életútjukról, sikereikről, terveikről. Igyekeztünk tanulóink elé példát állítani, hogy az akadályok és a nehézségek leküzdhetők a siker reményében. És ha az a siker "csupán" az egészséges életmód, a mozgás szeretete, már érdemes a sportolást beiktatni mindennapjainkba.

Október végén népes csapattal csatlakoztunk a Világ gyaloglónaphoz. Ez a program is bizonyította, hogy a sportolás, a mozgás szeretete nincs életkorhoz kötve. A szabadban végzett, nem megterhelő fizikai aktivitás derűt, egészséget, jó közérzetet biztosít fiatalnak, idősnek egyaránt.

A korcsolyázás nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. Évről évre szervezünk Zalaegerszegre a Jégcsarnokba egy csúszós délutánt. Így történt ez januárban is.

Zsámár Krisztián Tanár Úrnak köszönhetően a kosárlabdázás ismét népszerű lett iskolánkban. Az edzések mellett rendszeresek a mérkőzések is. Tornajelleggel más-más iskola ad helyet a küzdelmeknek, ahonnan csapataink érmekkel térnek vissza. A Diákolimpián III., IV. korcsoportban indultak tanulóink, ahol tisztes helytállást tanúsítottak a rutinosabb csapatokkal szemben.

Izgalommal várjuk a tavaszi szezon szabadtéri küzdelmeit, ami a mezei futással kezdődik, és ismét mozgalmassá teszi sportéletünket.

 

Willmann-né Kovács Edit

 

© 2015 Minden jog fenntartva! Bolyai János Általános Iskola, Nagykanizsa